Indicator-Larcier Online

0800 39 067 0800 39 067

Van 09.00 u. tot 12.30 u.
Van 13.30 u. tot 17.00 u.
(op vrijdag tot 16.00 u.)
Onze oplossingen

Rekeningengids

Editie 2023

Een Expertgids over... 

samengevat

Deze Expertgids Rekeningengids editie 2023 is er specifiek voor u als professional in tax & accountancy. Deze gids legt u het gebruik uit van de rekeningen van het genormaliseerde boekhoudplan voor vennootschappen en verenigingen. Het behandelt de geldende boekhoudprincipes in België en verklaart het minimale boekhoudplan, maar vult dat bovendien uitgebreid aan met meer gedetailleerde rekeningen. Deze editie houdt rekening met het nieuwe WVV (Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen) en met de nieuwe versie van het WER (Wetboek Economisch Recht). Uiteraard verwijzen we ook steeds naar de CBN-adviezen. De praktijkvoorbeelden en de alfabetische en chronologische trefwoordenlijst maken van deze expertgids een uiterst handig werkinstrument.

in detail

Deze gids is er voor iedereen die snel en correct het volledige rekeningenstelsel van het genormaliseerde boekhoudplan wil doorgronden, gebruiken en up-to-date wil blijven met de recente wijzigingen. 

Deze Expertgids behandelt vanuit een praktische invalshoek de in België geldende boekhoudprincipes en verklaart het minimale boekhoudplan, maar vult dat bovendien uitgebreid aan met meer gedetailleerde rekeningen. Vanuit hun beroepservaring en hun werk ‘in the field’ hebben de auteurs de genormaliseerde rekeningen verder uitgediept tot op 6 niveaus.

Specifieke maatregelen voor stichtingen en verenigingen worden apart verklaard en de rekeningen die specifiek gelden voor de VZW’s, de IVZW’s en de stichtingen en die meer uitleg behoeven, zijn snel herkenbaar door de overzichtelijke lay-out.

Door de vele praktische voorbeelden van boekingen stelt deze Expertgids Rekeningengids u in staat het volledige rekeningenstelsel optimaal te hanteren. De alfabetische en chronologische trefwoordenlijst leidt u onmiddellijk naar de juiste informatie

Als extra krijgt u bij deze Expertgids het boekje Rekeningenstelsels voor vennootschappen, verenigingen en stichtingen. 

Deze Expertgids is er speciaal voor... 

iedere professional in tax & accountancy

  • die snel en correct het volledige rekeningenstelsel van het genormaliseerde boekhoudplan wil doorgronden en gebruiken en op de hoogte wil blijven van de wijzigingen

De belangrijkste nieuwe onderwerpen en aanvullingen in deze nieuwe editie gaan over... 

  • Wetgeving op 23 augustus 2022, met de laatste CBN-adviezen inbegrepen (t.e.m. nr. 2022/09).

Als extra's krijgt u bij deze Expertgids... 

het boekje Rekeningenstelsels voor vennootschappen, verenigingen en stichtingen.

Deze Expertgids is samengesteld door... 

Fernand Maillard

  • Bedrijfsrevisor en gecertificeerd accountant ITAA

Els Watzeel 

  • Belastingconsulent en gecertificeerd fiscaal accountant ITAA

Klik op de afbeelding en doorblader de inhoudsopgave van de publicatie...

Klik op de afbeelding en doorblader een uitreksel van deze versie...

Aanbod
Pagina's
Addendum

 

 

PAPIER

 

399,00 

1516
Prijzen zijn excl. btw
Loading

Een vraag?
Bel naar Klantenservice

0800 39 067