Indicator-Larcier Online

0800 39 067 0800 39 067

Van 09.00 u. tot 12.30 u.
Van 13.30 u. tot 17.00 u.
(op vrijdag tot 16.00 u.)
Onze oplossingen

Lentepromotie 2022

Profiteer tot en met 22 mei van -30% korting op een selectie boeken en dossiers op maat van ondernemers, zelfstandige en vrije beroepers.

Hoe kunt u ervan genieten? Heel eenvoudig!
De actie is meteen van toepassing op uw winkelmandje wanneer u online bestelt.

Dit geactualiseerd boek leert u als zelfstandige welke aangepaste of nieuwe strategieën u moet volgen bij het voordelig opbouwen van een zo groot mogelijke pensioenspaarpot. U krijgt een antwoord op de vraag "Ben ik (nog wel) goed bezig met de opbouw van mijn pensioenspaarpot?" Ook als u nog niets of weinig  opgebouwd heeft, kunt u nog een inhaalbeweging doen en heel wat besparen via de personenbelasting, de vennootschapsbelasting en de sociale zekerheid.Hoe legt u als zelfstandige een fiscaal vriendelijke pensioenspaarpot aan?

€ 138 - 30% = € 96,60

MEER INFO en BESTELLEN
Dit dossier is uw praktische handleiding met concrete tips en oplossingen voor een correcte facturatie van internationale diensten. U krijgt duidelijk advies over de verwerking van deze diensten in uw btw-aangifte en in uw intracommunautaire opgave, inclusief: ‘Wat met Brexit?’
Uw praktische btw-gids voor diensten over de grenzen heen

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
Geef toe! Ook u heeft er de voorbije maanden over nagedacht! Uitbollen, vroeger stoppen, stoppen op uw pensioendatum of doorwerken? Hoe beslist u wanneer u stopt met werken en op welke manier? Dit dossier analyseert uw verschillende opties. We analyseren bovendien ook de gevolgen op fiscaal, sociaal en financieel vlak. Daarnaast geeft dit dossier u inzicht in de evolutie van de pensioenregelgeving en duidelijke antwoorden op al uw praktische vragen. Het is uw leidraad om vandaag na te denken over wanneer u met pensioen wilt/kunt gaan, in functie van uw eigen wensen en uw persoonlijke situatie.Uw pensioen als zelfstandige: vroeger stoppen, stoppen op uw pensioendatum of doorwerken?

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
In dit nieuwe dossier bespreken we op maat van de bedrijfsleiders en ondernemers de verschillende situaties die aanleiding geven tot btw-fouten bij inkomende en uitgaande offertes, facturen en creditnota's. We analyseren de fouten die gemaakt worden, hoe deze te vermijden en/of hoe deze recht te zetten. Om maximaal fouten te voorkomen analyseren we de achterliggende feiten van een transactie en tonen we u welke juiste ‘set’ van btw-regels u in die situatie moet toepassen.Hoe als ondernemer maximaal btw-fouten voorkomen of rechtzetten?

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
In dit boek bekijken we de impact van de hervormingen van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht, de wijzigingen in de nieuwe Vlaamse erf- en schenkbelasting en het ingevoerde Wetboek Vennootschappen en Verenigingen op uw vermogens- en successieplanning als bedrijfsleider, zelfstandige of vrije beroeper.
80 technieken om uw vermogen en erfopvolging te optimaliseren

€ 138 - 30% = € 96,60

MEER INFO en BESTELLEN
Ook u krijgt er vroeg of laat mee te maken: erven. Dit geactualiseerd boek, met o.a. extra aandacht voor de nieuwste ‘trends’, geeft u een praktisch antwoord op uw vragen bij deze gevoelige en complexe materie. Enerzijds krijgt u een duidelijk beeld van wat er gebeurt met een nalatenschap bij overlijden. Anderzijds analyseren we welke stappen u kunt/moet zetten om uw eigen nalatenschap nu al te optimaliseren, zodat uw erfgenamen minder erfbelasting moeten betalen!Alles wat u moet weten over erven, schenken en een successieplanning

€ 138 - 30% = € 96,60

MEER INFO en BESTELLEN
Dit boek is de referentiegids voor iedere vastgoedadviseur en voor iedereen die in vastgoed investeert. Dankzij het uitgebreide trefwoordenregister vindt u snel alle mogelijke info over het (ver)kopen, (ver)huren en beheren van vastgoed, zowel voor privé- als handelsdoeleinden. De tips en adviezen worden aangevuld met onmiddellijk bruikbare modellen en handige tabellen. Uiteraard is deze referentiegids volledig up-to-date met alle nieuwe wetgeving en rechtspraak betreffende vastgoed.
De grote vastgoedgids - Editie 2022

€ 168 - € 67 = € 101

MEER INFO en BESTELLEN
Dit geactualiseerde dossier geeft u een klaar en duidelijk antwoord op alle vragen die u zich stelt over de evolutie inzake schijnzelfstandigheid en de gevolgen ervan voor uw sector. U krijgt concrete tips en adviezen om schijnzelfstandigheid en discussies met de inspectie te vermijden en een juridisch veilig modelcontract om risicoloos met een zelfstandige samen te werken. Hierbij houden we uiteraard rekening met de recente (cassatie)rechtspraak, sociale rulings over de criteria van schijnzelfstandigheid en de specifieke criteria in bepaalde sectoren: bouw-, bewakings-, transport-, schoonmaak-, land- en tuinbouwsector.
Hoe veilig werken met zelfstandige medewerkers?

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
Deze ondernemersgids is hét naslagwerk voor u als ondernemer. Alle domeinen waarmee u als bedrijfsleider, zelfstandige of vrije beroeper in aanraking komt, zijn opgenomen in dit boek: op elke vraag een antwoord binnen handbereik. Alle cijfers en informatie in deze nieuwe editie 2022 zijn volledig geactualiseerd en aangevuld in functie van belangrijke nieuwe wetten, regels en richtlijnen.
De ondernemersgids - Editie 2022

€ 168 - € 67 = € 101

MEER INFO en BESTELLEN
Dit geactualiseerd boek, inclusief de impact van de nieuwe Vlaamse woonfiscaliteit, is de ideale leidraad om na te gaan of u een onroerend goed het best in naam van uw vennootschap of in persoonlijke naam koopt. Belangrijk uitgangspunt is het gebruik van het onroerend goed. We bekijken ook of u gebouwen die u al bezit niet beter aan uw vennootschap overdraagt en hoe u dit doet.
Aankoop en bezit van een pand - privé of vennootschap?

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
Dit dossier analyseert voor u op welke verschillende manieren u uw beperkte wettelijke pensioen later aanvult met een vast bijkomend inkomen door nu optimaal te investeren in vastgoed. We bekijken hoe rendabel zo'n investering nu werkelijk is, met welk geld u een aankoop betaalt en hoe u het maximum haalt uit het verhuren van uw vastgoed. Nu investeren is later uw actieve carrière veilig kunnen afronden om te genieten van het leven als een financieel zorgeloze, actieve senior.
Als zelfstandige vastgoed kopen en beheren voor uw pensioen

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
Dit volledig geactualiseerde dossier geeft u een praktisch antwoord op al uw vragen inzake het schenken van roerende goederen zoals geld of effecten. We analyseren vier populaire technieken in het licht van het hervormde federale erfrecht en de nieuwe erf- en schenkbelasting in Vlaanderen. Daarnaast brengen we ook de gevolgen van de gewijzigde standpunten van Vlabel in kaart zoals bv. bij een gesplitste aankoop of de zgn kaasroute.


Wanneer kiezen voor een hand- of bankgift dan wel voor een schenking voor een Belgische of Nederlandse notaris?

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN
Is het nieuwe vennootschapsrecht een vloek of een zegen voor uw aansprakelijkheid als bedrijfsleider? Dit dossier geeft u een realistisch beeld van uw aansprakelijkheid. Met de haalbare tips en adviezen bent u er zeker van buiten schot te blijven en leidt u uw onderneming met een gerust gemoed. Geen doemscenario's, maar een praktische benadering voor een correcte aanpak! Vertrekkende van de voornaamste valkuilen geven we u meer dan 50 do's-and-don'ts. We bekijken hierbij ook de zin of de onzin van een verzekeringspolis bestuurdersaansprakelijkheid.Het nieuwe vennootschapsrecht: vloek of zegen voor uw aansprakelijkheid als bestuurder?

€ 116 - 30% = € 81,20

MEER INFO en BESTELLEN