Indicator-Larcier Online

0800 39 067 0800 39 067

Van 09.00 u. tot 12.30 u.
Van 13.30 u. tot 17.00 u.
(op vrijdag tot 16.00 u.)
Onze oplossingen

Expertgids BTW

Editie 2021

Een Expertgids over... 

samengevat

De Expertgids Btw 2021 gidst u op een gestructureerde wijze door de ingewikkelde btw-materie.

Dit werk is het resultaat van een langdurige inspanning om een praktische en toegankelijke synthese te bekomen inzake de Belgische en Europese wetgeving. De doelstelling is tweeledig: een commentaar verschaffen met betrekking tot de nationale problemen, terwijl ook de grensoverschrijdende problematiek niet onbesproken blijft. Een gedetailleerde, geactualiseerde en methodische analyse inzake de alledaagse moeilijkheden waarmee ondernemingen en hun raadgevers worden geconfronteerd, wordt voorgelegd.

De thematische ordening van dit werk is gebaseerd op de Btw-richtlijn 2006/112/EG en het Wetboek Btw. De toelichting wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de rechtspraak van het Europese Hof van Justitie, rechtbanken en gerechtshoven in België, en met voorbeelden van gerechtelijke uitspraken in onze buurlanden (hoofdzakelijk Frankrijk en Nederland).

Het standpunt van de fiscale Administratie wordt uit de doeken gedaan aan de hand van verschillende circulaires, administratieve beslissingen en rulings. Indien nodig worden hier de incoherenties of de verschillen met de rechtspraak in de kijker gesteld.

Bovendien worden een aantal thema’s, zoals de plaatsbepalingen van de dienstverrichtingen, het begrip ‘btw-schuldenaar’ en de intracommunautaire handelingen op een vernieuwende manier besproken en uitgelegd aan de hand van didactische schema’s.

In deze editie van 2021 vindt u ook verdere commentaar aangaande de diverse coronamaatregelen inzake btw, de nieuwe circulaire omtrent de IC-transacties en driehoekstransacties in een B2B-context; de Brexit die er aan zat te komen; de nieuwe regelingen inzake onttrekkingen van goederen om ze gratis weg te schenken voor liefdadigheidsdoeleinden; de nieuwe circulaire inzake de reisbureaus; het nieuwe formulier dat dient als bouwaangifte; tal van nieuwe rechtspraak, nationaal en Europees, en een vooruitblik naar 2021 met wijzigingen aangaande de Brexit, de e-commerce en het nieuwe verlaagd tarief inzake de afbraak en heropbouw van een woning.

Deze Expertgids is er speciaal voor... 

de professional in tax en accountancy

  • die jaar na jaar up-to-date wil blijven

Deze Expertgids is samengesteld door... 

Yves Bernaerts

  • Belastingconsulent ITAA, docent EPHEC

Julien Brouckaert  

  • Ere-eerstaanwezend inspecteur FOD Financiën, zaakvoerder VAT-Experience Comm.V

Luc Heylens  

  • Belastingconsulent ITAA, zaakvoerder LH VAT Consult BVBA

Klik op de afbeelding en doorblader de inhoudsopgave van de publicatie...

Klik op de afbeelding en doorblader de voorbeeldpagina's...

Aanbod
Pagina's

 

 

PAPIER

 

700,00 

1042
Prijzen zijn excl. btw
Loading

Een vraag?
Bel naar Klantenservice

0800 39 067